27 aug - 03 sep 2022 Azores Explorer

Azores Islands ⁄ Portugal

27 aug 2022 03 sep 2022
 • Data:
  27 august 2022 – 03 septembrie 2022
 • Locatia:
  Azores Islands ⁄ Portugal
 • Marea:
  Oceanul Atlantic
 • Ruta:
  ⛵ Faial • Pico • Sao Jorge • Terceira
 • Imbarcarea:
  Marina da Horta
  Praça Infante Dom Henrique‚ Horta [Faial]‚ Portugal
 • Locuri:
  36
 • Yachturi:
  2
 • Transport:
  Avion la Horta Airport [HOR]
 • Accent:
  sailing & hiking
 • Coordonator:
  Horia
  horica[at]funsailing.ro
 • Pret:
  Promo: 625€ până la 31.01 (250€ avans ) cost pt o saptamana
  Late: 650€ până la 27.08
  Pretul se aplica doar membrilor FunSailing! Rezervarea se considera valida dupa plata avansului! Afla cum poti deveni membru...
 • Pretul include:

  → ambarcațiune 2016
  → loc în cabină dublă
  → lenjerie de pat și prosoape de baie
  → welcome pack
  → skipper
  → dinghy cu motor

 • Pretul nu include:

  → transfer până la marină
  → taxe portuare (marine/buoy-uri), apă-curent, diesel pentru barcă (~70€/pers.)
  → provizii (mâncare, băutură) și produse menaj (~60€/pers.)

 • Evenimentul este destinat exclusiv membrilor Clubului Nautic FunSailing România. Prețul reprezintă contravaloarea unui loc într-o cabină dublă la bordul unui yacht. Prețul se aplică doar membrilor cu statut activ al Clubului Nautic FunSailing. Pentru a afla cum poți deveni membru al Clubului Nautic FunSailing accesează secțiunea de membri.

  Prețul promo este activ până la data specificată, poate fi blocat prin plata avansului și se aplică în limita locurilor disponibile.

  Locul se poate plăti integral sau în două rate, 250 euro avans la confirmare și restul cu 60 de zile înainte de data evenimentului. Confirmarea rezervării este condiționată de plata integrală sau parțială a locului.

  COVID-19 - În cazul în care călătoriile înspre și dinspre țara de desfășurare a evenimentului vor fi restricționate prin carantină sau restricții de acces în perioada stabilită, evenimentul va fi reprogramat. Toate biletele rămân valabile pentru noua dată. Biletul poate fi transferat unei alte persoane in cazul în care posesorul acestuia se află în imposibilitatea participării la eveniment. Contravaloarea biletului poate fi returnată prin găsirea unui înlocuitor.

  Ruta poate suferi modificări datorate condițiilor meteo nefavorabile sau altor evenimente neprevăzute.

  Contactați coordonatorul de eveniment pentru informații detaliate.

EXPLORER este noul nostru concept de sailing&hiking, prin care dorim să accesăm și să experimentăm și zone mai puțin turistice sau zone cu acces limitat, zone care nu se află pe harta clasică a turismului sau pentru care sailing-ul este o formă nonconformistă de explorare. Evenimentele EXPLORER se vor desfășura în zone noi în care nu am mai navigat, departe de confortul rutelor clasice de sailing.
EXPLORER se adresează celor cu spirit real de aventură, celor îndrăgostiți de natură, celor care iubesc explorarea și bucuria de a descoperi locuri diferite. EXPLORER este un concept atipic în care sailingul și hikingul sunt focusul principal și din care nu vor lipsi fun-ul și vibe-ul caracteristic.

Pentru acest eveniment EXPLORER, vom merge în mijlocul Oceanului Atlantic, în Insulele Azore.

Insulele Azore sunt un grup de 9 insule din Oceanul Atlantic de Nord, care fac parte din Portugalia. Dintre cele 9, 5 sunt grupate în așa numitul Grup Central: Faial, Pico, Sao Jorge, Graciosa și Terceira. Plecarea noastră va fi din Horta (Faial) și, pentru că distanțele dintre insule sunt mai mari în comparație cu o tură clasică (chiar și 50 de mile marine = 8-10 ore de mers), obiectivul nostru este să reușim să explorăm, cel puțin, 3 insule.

Pentru cine este acest eveniment?
– Pentru cei cu real spirit de aventură. Spre deosebire de rutele “clasice” pe care le-ați făcut cu noi, în tura aceasta chiar va fi vorba de expediție. Vremea va fi principalul “ghid”, iar vremea în Azore se poate schimba foarte repede. Asta înseamnă că știm punctul de plecare, dar destinația (adică următoarea insulă) poate fi o necunoscută până în ultimul moment.
– Pentru cei cu stomac tare. Pentru că vom fi pe ocean și vom avea parte de traversări lungi, cu valuri și vânt, adică sailing la el acasă. Dacă până acum ficatul ne-a fost un “aliat” de nădejde :), în Azore vom avea nevoie de oameni care nu suferă sau își pot controla senzația de rău de mare.
– Pentru cei cărora le place natura, explorarea și bucuria de a descoperi locuri noi și inedite. Există șanse mari ca pe ocean să vedem balene și delfini. Iar pe uscat, posibilitățile sunt multiple. Fiecare insulă din Grupul Central are foarte multe de oferit, atât ca și activități de hiking, cât și ca locuri de vizitat (munți, grote vulcanice, păduri, lacuri etc.).
– Pentru cei care nu sunt dependenți de grupuri sau prieteni și care pot naviga alături de alți împătimiți
– Pentru cei care au experiență de sailing si se pot implica activ în manevre
– Pentru cei care o velă trim-uită corect este mai importantă decât un bronz perfect 🙂
– Pentru cei care știu să sărbătorească o traversare intensă

Pentru că sunt puține golfuri, marinele sunt mici/medii, navigăm în ocean și pe distanțe mari, ruta este gândită în felul următor: o zi de sailing, o zi de explorare, în funcție de atracțiile insulei în care ne aflăm. Asta înseamnă că și bagajul de sailing va arăta un pic altfel, pentru că hainele impermeabile și încălțămintea potrivită de drumeții/hiking sunt obligatorii. Nu vom pierde nopțile iar răsăriturile le vom prinde, cel mai probabil, pe traversări.

Satisfacția cea mai mare vor fi peisajele noi, uluitoare, posibilele întâlniri cu balene dar și gathering-urile cu adevărați împătimiți ai sailingului, marinari în mijlocul Atlanticului.

Evenimentul este împărțit în două săptămâni, 27 August – 03 Septembrie și 03 Septembrie – 10 Septembrie. Puteți opta pentru una dintre cele două săptămâni sau pentru ambele. Acesta va avea în componență 2, maxim 3 bărci, ceea ce înseamnă că locurile sunt limitate. Vă rugăm să țineți cont de recomandările de mai sus și de tipul acestui eveniment înainte de a confirma prezența!