Echipa

Coordonatorii FunSailing

skipper_Baloo

Baloo

Marea, odata ce si-a aruncat vraja, te tine prins in mrejele ei pentru totdeauna.Jacques Yves Cousteau

Imi este greu sa vorbesc despre mine, dar nici nu vrea sa va las fara o scurta descriere… Ma numesc Vlad Staniloae, prietenii ma striga Baloo si locuiesc in Brasov la poalele muntelui Tampa. Cu toate ca traiesc la munte, pot spune cu mandrie ca sporturile nautice sunt noua mea pasiune. De unde aceasta pasiune?

In vara anului 2008, am iesit pentru prima oara pe mare la bordul unui velier si a fost… dragoste la prima vedere. Un an mai tarziu, am urmat cursurile unei renumite scoli de navigatie, am obtinut brevetul si incet, incet am pus bazele clubului nautic FunSailing Romania.


skipper_Horica

Horica

What happens on the boat stays on the boat!

Un an de zile a tras de mine un prieten sa merg pe barca. Convins, intr-un final, m-am trezit printre scote, parame, fendere… si am stiut! Ma paste o cheltuiala destul de mare: brevetul de skipper! Asa ca am strans cureaua, am facut naveta Brasov – Constanta cateva weekenduri si m-am facut skipper.

Din 2009 practic un sport si ma bucur de o pasiune! Si an de an am adunat prieteni si prieteni ai prietenilor. Oameni care stiu sa faca petrecere intr-un golf unde nu ne aude nimeni, dar care pot sta linistiti la o sticla de vin si la o poveste despre mare, despre nebunii din copilarie sau adolescenta, intr-o marina poate mai inghesuita. Oameni care, desi nu par, devin foarte interesati despre ce face “franghia” aia si cealalta, care se intrec sa ajunga primii la ancora, care se descurca sa faca rost de gheata pentru cocktailurile din zilele toride, care dupa o zi de sailing mai extrem mai stau pe doua picioare, cu zambetul pe buze, sa bem impreuna o bere la final si sa ne bucuram de experienta. Oameni care stiu ce e aia muzica buna si unde e pitita ultima sticla de rom, care-si uita, dupa o astfel de vacanta, parolele de acces la laptop/portaluri, samd…

Asta sunt eu! Echipajul meu spune cel mai mult despre mine! In rest… „what happens on the boat, stays on the boat!”


Luci

Luci

Plecat dupa apus!

La un moment dat cativa prieteni m-au intrebat, foarte entuziasmati, daca vreau sa vin pe barca, se eliberase ultimul loc in prima lor iesire pe mare cu un velier. M-am gandit ca imi plac barcile, dar mai mult imi plac insulele. O saptamana mi-a trebuit ca sa iau decizia corecta si sailing-ul sa devina un mod de viata iar barcile a doua casa 🙂

Acum, chiar daca responsabilitatile s-au inmultit, o sa ma vezi tot cu un pahar de prosecco, o boxa portabila, o tableta sau cu aparatul foto in mana, prin marina.

Exceptia de la regula, skipperul atipic, mixul dintre arta si inginerie, un grafic designer, DJ, fotograf si ITist pe care marea si experienta in sine l-au transformat radical. Marea mi-a redat inspiratia iar sailing-ul capacitatea de a nu ma limita, niciodata.

In 2013 am primit pe mana logo-ul FunSailing si de atunci desenez incontinuu pe tot ceea ce poarta numele clubului. Daca citesti aceste randuri, cu siguranta ai purtat un tricou desenat de mine, daca nu, acum este momentul!

Spirit liber, pierdut in insule, plecat dupa apus 🙂


skipper_Tavi

Tavi

Better safe than sorry

Am fost prima data la sailing in 2008 cand cativa prieteni au organizat o iesire in Croatia. Sailing-ul m-a fascinat imediat. Senzatia de libertate, faptul ca o ambarcatiune de peste 10 tone se misca atat de lin numai cu puterea vantului, complexitatea iahtului, noduri, navigatie, harti, radio…pana chiar si birocratia m-a fascinat.

Mi-a ramas zicala “better safe then sorry” de la prima iesire; inca sunt adeptul ei pentru ca prefer sa fac ceva util decat sa imi fac de lucru degeaba.

Ahoi!


skipper_Wulkie

Wulkie

Marea are darul aparte de a scoate ce e mai bun din oameni

Am descoperit pasiunea pentru apa, mare si barci inca din copilaria de la poalele Tampei; ciopleam barci din scoarta de brad, apoi machete din lemn de balsa. Microbul era acolo latent si astepta sa fie activat. Dupa prima iesire pe mare a fost clar ca acolo mi-e locul si, la fel ca pescuitul, nu mai scapi. Marea are darul aparte de a scoate ce e mai bun din oameni la iveala si de a-i transforma.

Te invit sa simti si tu asta!