Istoric

Povestea FunSailing

FunSailing_the_Beginning

Clubul Nautic FunSailing isi incepe istoria in vara anului 2009. Pe atunci, Baloo, unul din cei 4 skipperi ai Clubului, a venit cu ideea (ce parea traznita) de a ne lua permise de barca. „Cum?”; „Carnete de barca?”; „Unde?”; „Cat dureaza?”; „Sa iesim pe mare?”; „Asa, de capul nostru?”. Am urmat cursurile unei scoli de sailing de la Constanta si incet incet am gasit toate aceste raspunsuri. Dar, mai mult decat atat, ne-am descoperit pasiunea: sailing-ul! Cu brevetele in buzunar ne indreptam spre ceea ce avea sa insemne, in scurt timp, o experienta unica: combinatia ideala dintre aventura si distractie, amandoua pe mare. Asa s-a nascut si numele “FunSailing”. De la un an la altul am evoluat si noi, skipperii, ca experienta, dar si crew-urile. Ce nu s-a schimbat insa a fost componenta lor: mereu prieteni, prieteni ai prietenilor, oameni de incredere si la nevoie, si la distractie. Este important sa ai un echipaj echilibrat, care sa te ajute atunci cand vantul umfla velele si trebuie sa ai 2-3 baieti vanjosi sa intinda velele, sau atunci cand acostezi in porturi si una-doua fete trebuie sa fie rapide si sa arunce fenderele. In acelasi timp, acelasi echipaj este cel care contribuie la starea de bine si “fun” de pe barca – casa noastra pentru o saptamana – doua.

Ani de-a randul s-au adunat tot mai multi astfel de oameni. Unii au fost cu noi de la inceput si inca ne insotesc, unii ca pasageri, altii ca si skipperi la randul lor. Ne sunt dragi tare pentru ca au au avut incredere in noi si au crescut odata cu noi si primim, cu bratele deschise, si membri noi in familia FunSailing. Pentru ca ne place sa fim “one big, happy family”. Din randul crew-ului s-au ridicat an dupa an noi skipperi cu acte in regula, astfel am ajuns ca in 2013 sa avem prima flotila FunSailing Romania, formata din 8 ambarcatiuni.Un an mai tarziu, Mai 2014, am reusit sa organizam in insulele Sporades/Grecia, o flotila de 12 barci ce au arborat pavilionul FunSailing si drapelul Romaniei.

Pasiunea navigarii nu ne-a dat pace nici pe uscat, astfel ca, in saptamanile si lunile cand nu suntem pe mare lucram din scoarta o barca sau un caiac. Sa avem cu ce ne plimba pe apele autohtone. Si sa ne tinem mintea ocupata. Altfel, organizarea urmatoarelor evenimente pe mare ocupa destul de mult timp din viata noastra de zi cu zi. Si iata cum, 5 ani mai tarziu de la prima mentiune ”FunSailing”, ne-am gandit ca putem trece la pasul urmator: sa oficializam FunSailing Romania si sa il transformam in Clubul Nautic FunSailing. Ce vrem noi sa facem cu acest Club? Vrem sa fie locul unde iubitorii de mare, vant si aventura sunt acasa. Vrem sa promovam navigatia cu vele, buna dispozitie si responsabilitatea fata de mediul inconjurator. Vrem sa organizam atat expeditii pe lacuri, rauri sau pe mare cat si cursuri practice de manevrarea ambarcatiunilor cu vele pentru proaspat absolventii scolilor de profil.